zaterdag 5 april 2014

EItjes hier, EItjes daar, EItjes overal!

Wat een kEI-leuke dag hadden we vandaag!

Eerst gingen we op zoek naar de paasEItjes die de paashaas voor alle lieve kindertjes uit onze berenklas had verstopt, hetgeen voor enkelen uitdraaide tot een ware zoektocht.. Gelukkig vonden we allemaal ons zakje en konden we al eens genieten van al dat lekkers!

Daarna was het tijd voor onze muzo-dag: we werden verdeeld in 4 groepen waarna we afwisselend bij juf Dorien, juf Els, juf Sophia en juf Silke langs gingen voor telkens weer een kEI-toffe activitEIt.

In onze klas deden we heel wat proefjes met kippenEItjes: we ontdekten hoe we EItjes kunnen laten zwemmen, we leerden wat een windEI is en hoe je dit zelf kan maken,...

Wist je bijvoorbeeld dat EItjes best wel sterk zijn?








Nee, een EI kapot knijpen met één hand bleek een onmogelijke zaak! We hebben er zelfs de sterkste juf van de hele school bijgehaald, maar ook zij slaagde niet in de kEI-moeilijke opdracht...


Raar, maar waar bleek dezelfde opdracht plots heel eenvoudig eens we een klEIne bluts maakten in de eierschaal, kijk maar:


Is een EI dan echt zo sterk? Toch iets om verder te onderzoeken: we nemen vier EItjes en stapelen er enkele boeken op...

















Natuurlijk kEI-spannend: begeven de EItjes het net bij jouw boek en hoeveel kilogram kunnen zo vier eitjes nu EIgenlijk dragen?


En dan net als je het niet verwacht...





En toch.. de EItjes hielden stapels boeken van 8,5 kg tot zelfs 11,3 kg recht... helemaal niet slecht voor een EI!

We ontdekten ook dat je door EItjes te draaien te weten kan komen of het gekookt is of niet, best wel nuttige informatie ontdekten sommige pechvogels onder ons:






Een EI laten rechtop staan bleek niet zo eenvoudig, of toch?




Best wel kEI-cool eh?!

Nog eentje om het af te leren: wat gebeurt er als je hier het plankje wegtrekt?


Blijkbaar niet altijd wat je volgens de wetenschap mag verwachten, maar het was hoe dan ook een kEI-spannende proef!






JOEPIE, gelukt:


Natuurlijk werden er ook in de andere klassen kEI-toffe activitEIten gedaan: we verstopten boodschappen in een EI, knutselden een paasmemory en zongen een knotsgek EItjeslied. Dat laatste deden we dan ook met z'n allen samen om deze kEI-leuke dag af te sluiten:







Kan jij je een betere manier inbeelden om de paasvakantie in te gaan?!

GENIET VAN JULLIE WELVERDIENDE VAKANTIE!!